Една от големите инвестиционни банки на Уолстрийт не влага много надежди

...
Една от големите инвестиционни банки на Уолстрийт не влага много надежди
Коментари Харесай

Bank of America с прогноза за срив на пазарния дял на Tesla в САЩ

Една от огромните капиталови банки на Уолстрийт не влага много надежди в триумфа на Tesla, написа уеб сайтът ZeroHedge.  

Според Bank of America делът на Tesla от пазара на електрически коли в Съединени американски щати може да се срине до едвам 19% до 2024 година От банката показват, че огромният брой нови електрически модели, които ще се появят на пазара през идните години, може да ерозира делът на компанията на Илон Мъск от актуалните 69%.

„ Смятаме, че 2022 година слага началото на комерсиализацията на електрическите транспортни средства, защото доста започващи компании стартират да оферират нови артикули и да уголемяват индустриалния си потенциал, а обичайните автомобилостроител дават начало на офанзивата си в бранша “, споделят от банката.

„ Теѕlа щe имa пo-мaлъĸ пaзapeн дял oт тpaдициoннитe пpoизвoдитeли дo 2024 година “, показват още от финансовата институция.

Bank of Americа предвижда, че GM и Ford са в позиция да завоюват максимален дял от пазара, откакто този на Tesla се свие.

Като цяло банката чака в Съединени американски щати да бъдат продадени 1 милион електрически транспортни средства през тази година, последвани от 1,8 млн. през 2023 година и 3 млн. през 2024.г

Tesla е изправена пред мощна конкуренция и на доста места в Азия, изключително в Китай. Ако американският пазар също стане мощно конкурентен, Tesla ще престане да бъде единствената „ съвременна “ марка при електрическите автомобили, което ще накара потребителите да обръщат повече внимание на действителното качество на транспортните средства, вместо да се помиряват с лимитираните благоприятни условия за избор.

Ако това се случи Tesla, която е подложена на критика за неприятното си качество на направа от огромните автомобилни компании, може да падне надолу с няколко места в листата на евентуалните купувачи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР